Encabezado

Bismut / Bismuto / BismuthBor / Boro / BoronLiti / Litio / LithiumOxigen / Oxígeno / OxygenTel·luri / Telurio / TelluriumCalci / Calcio / Calcium

 

Financiació al 100% d'articles Open Access en revistes de la Royal Society of Chemistry per als autors del CSIC

La Unitat de Recursos d'Informació Científica per a la Recerca (URICI) en representació del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), ha signat al gener de 2019 un nou contracte amb la Royal Society of Chemistry, anomenat “RSC Read & Publish”, que dóna accés a la lectura de totes les revistes de la RSC i que, a més, permet als autors publicar en OA en les revistes híbrides de l'editorial.

Es tracta de totes les publicades per RSC, excepte aquelles en les quals no es paga subscripció per accedir (no estan per tant incloses Chemical Science, RSC Advances Chemistry Education Research and Practice).

Aquest model “Llegir i publicar” cobreix al 100% les taxes de publicació (APCs). El pagament anual que la URICI fa a la RSC perquè la comunitat CSIC accedeixi a les seves revistes es converteix en pagament per a publicar articles d'aquesta comunitat en Accés Obert.

Es tracta del primer acord al qual arriba la URICI complint amb els objectius que s'ha marcat en el seu Pla d'actuació: “Transformació del model de negoci de comunicació científica de resultats CSIC / Transició de les actuals llicències de subscripció al nou paradigma d'accés obert”.

Les bases del programa de suport, que inclouen el compromís dels autors subvencionats de participar en Digital.CSIC, així com l'enllaç al formulari de sol·licitud d'aquesta subvenció, estan disponibles aquí.

Suport per a la publicació en accés obert per als investigadors CSIC

Data: 
dimecres, 6 febrer 2019