GEAS: Dones que estudien la Terra. Exposició al vestíbul del CID-CSIC des del 13 fins el 31 de març.

CID - GEAS: Dones que estudien la Terra

GEAS: Dones que estudien la Terra és un reconeixement al treball de les dones en el camp de les ciències de la Terra, que vol contribuir de manera activa a la visualització del seu treball, a trencar estereotips de gènere en la ciència entre els nens i les nenes, i a promoure la curiositat científica de les nenes.

El llibre és una obra escrita per Rosa María Mateos i Ana Ruiz Constán, de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME-CSIC). Amb GEAS, es dóna veu a dotze geòlogues d'èpoques, contextos històrics i nacionalitats diferents, però amb un denominador comú: les seves contribucions al coneixement científic van ser transcendentals en una època i en una societat que no només no les va reconèixer sinó que, sovint, va posar traves al seu treball. En aquesta obra, la il·lustradora i ambientòloga Nívola Uyá reflecteix la diversitat d’aquestes investigadores en plena activitat, amb delicats i detallats dibuixos.

Al 2021, l'obra va rebre l’Esment d'Honor de Treballs de Divulgació Científica en el concurs Ciència en Acció, patrocinat pel Ministeri de Ciència i Innovació i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia.
Gràcies al projecte ENGIE, ha estat traduït a 7 llengües europees: anglès, búlgar, croata, txec, grec, italià i turc. Des de novembre de 2022, es troba també disponible la traducció al gallec i des de febrer es presenta la seva traducció al català.

GEAS: Dones que estudien la Terra s’adreça a tota la ciutadania, i vol incidir d'una manera molt especial en la comunitat educativa, ja que està demostrat que les escoles juguen un paper molt important per fomentar l'interès de les nenes en les matèries STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) i proporcionar igualtat d'oportunitats per accedir i beneficiar-se de l'educació STEM de qualitat.

CID-CSIC Science Communication & Outreach

Date: 
dilluns, 20 març 2023