Quant temps ens queda per fer front la contaminació de les ciutats?

Amb motiu de la celebració –el 5 de juny- del Dia Mundial del Medi Ambient amb l'objectiu de fer explícit l'especial vinculació de la feina dels Instituts del CID (l'IDAEA i l'IQAC) i amb el compromís internacional en aquest aspecte, s'ha ubicat a la paret situada al costat de l'entrada principal de la Sala d'Actes, la instal·lació conTIMEminació, una obra original de l'artista Francisco Martínez Gómez, amb la colaboració dels investigadors de l'IDAEA Xavier Querol i Sergi Díez.

La instal·lació conté dotze rellotges que marquen l'hora de dotze ciutats de diferents parts del món que presenten problemes de pol·lució ambiental, atenent a dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) de 2016 sobre la qualitat de l'aire i la presència de partícules en suspensió. El projecte proposa una reflexió en torn al volumen de contaminació al que estem sotmesos els ciutadans i esbossa el desenllaç alegòric al que ens abocaria no comprendre la magnitut de aquest risc.

Cadascú dels rellotges continuarà girant mentrestant les seves agulles siguin capaces de superar la resistència creixent i incessant de la substància estranya que les entorpeixen.

Les nostres ciutats podran continuar fent girar les seves agulles?

Per quant de temps?

 

Exposició:

Data: del 5 de juny de 2019 (Dia Mundial del Medi Ambient) fins que s'aturi l'últim dels rellotges
Hora: 08:00 - 17:00
Lugar: Centre d'Investigació i Desenvolupament (CID-CSIC)
            Passadís del Pont (al costat de la Sala d'Actes)
            C. Jordi Girona, 18-26 - 08034 Barcelona

 

 Nota de premsa a la web del CSIC

 

 

Date: 
dimecres, 5 juny 2019