Exposició - "Cuerpos de Lewy: Des-connexions en moviment" de l'artista visual Alejandra Morales

L'exposició ‘Cuerpos de Lewy: Des-connexions en moviment’ de l'artista visual Alejandra Morales (@Litomorales_art), podrà visitar-se al Passadís del Pont del CID-CSIC, del 12 d'abril fins el 14 de maigL’exposició estarà oberta al públic en horari de 9 a 17h de dilluns a divendres. 

La demència per cossos de Lewy és una malaltia degenerativa que provoca demència greu, alteracions conductuals i desorientació fins a morir. Comparteix símptomes amb l’Alzheimer i el Parkinson i encara que cada any augmenta el nombre d’afectats, no és tan popularment coneguda. Es produeix per la presència d’unes estructures protèiques (cossos de Lewy) que afecten a les connexions neuronals.  És una malaltia implacable i els afectats connecten i desconnecten amb la realitat intermitentment. 

Alejandra Morales mostra una sèrie de fotografies tridimensionals realitzades amb la tècnica manual de Cianotípia que expressen aquestes desconnexions intermitents i que es transformen amb el moviment. De vegades apareix més la persona i altres cops la malaltia a través de histologies mèdiques neurològiques. Una instal·lació de fils traça un recorregut que evoca les connexions neuronals. 

La mare i la filla de l’artista van néixer el mateix dia. Quan la seva filla tenia tres mesos li van diagnosticar a la seva mare cossos de Lewy. 

 

 

Cartell de l’exposició

 

Amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Ajuntament de Barcelona.

Centre d’Investigació i Desenvolupament CID-CSIC
C. Jordi Girona, 18-26, Barcelona

CID-CSIC Comunicació

 

 

Date: 
divendres, 16 abril 2021