L'IQAC, juntament amb el Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo Barcelona (CUIMPB) - Centre Ernest Lluch, organitza el curs: "Tecnologías Avanzadas de Encapsulación" (1-4 d'octubre de 2018)

Jordi Esquena Moret, científic titular de l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC) i Carlos Rodríguez Abreu, investigador científic de l'IQAC, organitzen juntament amb el Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo Barcelona (CUIMPB) - Centre Ernest Lluch, el curs "Tecnologías Avanzadas de Encapsulación" pels dies 1-4 d'octubre de 2018.

La nano- i microencapsulació consisteix en la protecció de substàncies actives a l’interior de nano- i microvehicles. Això permet la protecció de molècules làbils i millorar-ne l’estabilitat, amb l’objectiu de transportar-les i aconseguir el seu alliberament controlat. És conegut que l'eficàcia d'actuació d'una substància activa augmenta enormement amb la seva encapsulació, en funció de la mida de les càpsules, de la seva superfície de transferència i de les propietats de permeabilitat d'aquestes càpsules. A més, les càpsules es poden dirigir de forma específica a l'interior d'un organisme, utilitzant vectors adequats. Per aquests motius, actualment la nano- i microencapsulació és objecte de gran interès en nombrosos camps i aplicacions industrials.

L’objectiu d’aquest curs és proporcionar als assistents els conceptes bàsics sobre les tècniques de micro i nanoencapsulació, incloent fonaments i mètodes de preparació, així com aplicacions noves en els camps químic, cosmètic i farmacèutic, entre d'altres.

Es dirigeix a investigadors i personal d'universitats i centres acadèmics (estudiants predoctorals i investigadors postdoctorals), que desitgin adquirir coneixements sobre els fonaments i les metodologies de la nano- i microencapsulació; i també als responsables i personal tècnic (farmacèutics, químics, biòlegs, enginyers, perfumistes), que desenvolupin funcions en el desenvolupament i control de productes a les indústries químiques, cosmètiques i farmacèutiques, i que desitgin actualitzar els seus coneixements sobre la formulació de productes.

Més informació a:

http://www.cuimpb.cat/index.php?page=shop.product_details&category_id=67&flypage=flypage.tpl&product_id=346&option=com_virtuemart&Itemid=53

Data: 
01/10/2018 to 04/10/2018
Tipus: 
Curs
Publicat: 
dimarts, 17 juliol 2018