La Marató de TV3 selecciona un projecte del grup Nb4D en la seva convocatòria de projectes biomèdics en enfermetats infeccioses

El projecte del grup Nanobiotecnologia pel Diagnòstic (Nb4D) pertanyent a l'Institut de Química Avançada (IQAC) del CSIC ha estat seleccionat entre més de 200 candidats com un projecte d'excel·lència científica per a ser finançat en la convocatòria de projectes biomèdics de la Fundació la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. El projecte, liderat en el grup Nb4D per la Dra. M.Pilar Marco i Dra. Lluïsa Vilaplana, es va a realitzar en col·laboració amb la Dra. M.Teresa Martín (Hospital Vall d'Hebron) i té com a objectiu estudiar el potencial de diverses molècules del Quorum Sensing com a eines de diagnòstic d'infeccions bacterianes. El projecte compta també amb la col·laboració de la Dra. Miriam Royo, del grup Sistemes multivalents per Nanomedicina, també pertanyent al CSIC.
 
Els 36 projectes premiats són els que han resultat millor valorats per un panell de 103 experts en malalties infeccioses que van avaluar els treballs en funció de la seva qualitat i metodologia, rellevància científica, sanitària i social, i valor innovador, entre d'altres. En total, van ser 214 els candidats presentats a la convocatòria d'ajuts. L'any 2023, la Fundació donarà a conèixer els resultats obtinguts en els treballs de recerca en un simposi científic.
 
Date: 
dilluns, 12 novembre 2018