Alèxia, Victoria i Cristina, guanyadores del premi Exporecerca per un treball sobre un plàstic biodegradable, van visitar l'IDAEA

Teresa Moreno, Directora de l'Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA), va rebre el 23 de maig a les tres alumnes guanyadores dels Premis Exporecerca Jove. Aquest certamen es va celebrar els dies 28 de febrer i, 1 i 2 de març de 2019 a la Farga de L'Hospitalet de Llobregat a la seva XX edició.

Alèxia Córdoba Masip, Victoria Dugo Pradas i Cristina Bros són tres estudiants de 4t d'ESO a l'Escola Mare de Déu de la Salut de Sabadell i van obtenir el premi a la Categoria B del certamen per un treball sobre l'estudi d'un plàstic biodegradable. Gràcies a això, elles han pogut visitar les intal·lacions de l'IDAEA acompanyades de la Directora i alguns del seus investigadors. En concret, dels grups Environmental Geochemistry and Atmospheric Research i Water, Environmental and Food Chemistry, que les han explicat les seves línies principals de recerca i com és el treball dut a terme al seus laboratoris.

L’Exporecerca Jove és una fira de recerca internacional oberta al públic celebrada des de l’any 2000, on joves de secundària i batxillerat d’arreu del món poden presentar els seus projectes de recerca durant tres dies. Els participants presenten els seus treballs en stands personalitzats per ells mateixos, on tenen l’oportunitat de difondre i donar a conèixer la seva recerca al públic visitant. Són benvinguts treballs de recerca de tots els àmbits, no només aquells de caire científic. Durant els tres dies de la mostra, els treballs són avaluats per un jurat. El Jurat de l'Exporecerca Jove està organitzat per l'Associació per Promoure la Recerca Jove (MAGMA), i està constituït per nombrosos especialistes en diverses branques del coneixement alìès a l'associació i que de manera altruista, en dediquen una part del seu temps per a evaluar els treballs que es presenten a aquesta fira.

Un altre aspecte interessant d'aquest certamen és que, tot i que la majoria de participants són catalans, també hi participen estudiants d’altres comunitats autònomes i d’altres països del món, fet que converteix l’Exporecerca Jove en una oportunitat enormement enriquidora tant a nivell acadèmic com cultural.

Finalment, els participants a l'Exporecerca Jove opten als premis que proporcionen els patrocinadors i les Mencions Intel, i el més important és que permeten als participants continuar la tasca de difusió de la seva recerca a  altres fires o trobades d'ámbit nacional o internacional.

 

 

Date: 
dilluns, 27 maig 2019