8M: Aquest mes de març des de la Comissió d'Igualtat, us porten diferents activitats on estaria bé comptar amb la vostra assistència i participació

El 8 de març es conmemora el Dia Internacional de les Dones que va ser adoptat per la Assemblea General de la Organització de les Nacions Unides el 16 de desembre de 1977, amb l'objectiu d'eliminar tota forma de discriminació envers les dones, promoure el seu empoderament i aconseguir la plena participació dins la societat. Amb aquesta data com a referència, es va iniciar la primera edició del butlletí d'igualtat el 2021, el qual no ha deixat d'arribar als vostres correus cada trimestre amb l'objectiu de facilitar-vos la informació relativa a la igualtat. Ja portem dos anys d'aprenentatge i difusió, i desitgem que siguin molts més.

Per a aquest 2023, en referència a aquesta data tan marcada al calendari, hem realitzat diverses activitats:

 

7 de març a les 12:00h a la Sala d'Actes del CID-CSIC

Presentació del tràiler del projecte de documental que la Comissió d'Igualtat realitzarà enguany. "La dona de ciència i coneixement al cinema espanyol (1896- 2020)" repassa la presència i representació de la dona científica i generadora de coneixements a les nostres pel·lícules al llarg de la història.

8 de març a les 12:15h a la Sala d'Actes del CID-CSIC

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona (8 de març), es celebrarà la taula rodona "El lideratge de les dones científicas", on 5 dones científiques que dirigeixen o van dirigir un centre de recerca del CSIC debatran sobre la carrera professional de les científiques i els reptes i desafiaments del lideratge de les dones. L'acte serà inaugurat per la Presidenta del CSIC, Eloísa del Pino. La iniciativa surgeix des de les Comissions d'Igualtat del Centre d'Investigació i Desenvolupament (CID), de l'Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA) i de l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC).

 

 

8/10 de març al Vestíbul del CID-CSIC

Al vestíbul s'ubicarà un Roll Up juntament amb bates i mocadors per a simular la imatge del famós cartell "We can do it", un pòster estatunidenc de la Segona Guerra Mundial creat per J. Howard Miller el 1943 per a Westinghouse Electric com a imatge inspiradora per a fer crèixer la moral de les treballadores. Les imatges es podran prendre del 8 al 10 de març de manera particular, i el dia 9 entre les 12:00 i les 13:00 hores es podran prendre amb una càmara professional. L'objectiu d'aquesta iniciativa és visibilitzar tot el personal investigador i empoderar a les dones treballadores a la ciència. Les imatges preses de forma particular que s'enviïn al correu de la comissió, així com les preses amb la càmara professional formaran part del collage 'We Do Science', la nostra adaptació del famós cartell. Estará impulsat pel grup jove d'igualtat i les comissions d'igualtat del CID, l'IDAEA i l'IQAC. Podrà participar-hi tot el personal que ho desitgi, independentment del gènere.

 

 

 

Date: 
dimarts, 7 març 2023