Llengües

Encabezado

Bismut / Bismuto / BismuthBor / Boro / BoronLiti / Litio / LithiumOxigen / Oxígeno / OxygenTel·luri / Telurio / TelluriumCalci / Calcio / Calcium

 

Plataformes de llibres en accés obert a la Biblioteca Virtual del CSIC

Entre els recursos electrònics que s'inclouen en la Biblioteca Virtual del CSIC es troben algunes de les plataformes més importants de llibres en accés obert. D'aquesta forma, quan es realitza una cerca a la Biblioteca Virtual del CSIC i existeix informació pertinent en aquestes plataformes, també s'oferiran els seus títols entre els resultats obtinguts.

Entre aquestes plataformes de llibres en accés obert estan:

 

OAPEN Library

OAPEN Library conté prop de 5.000 llibres acadèmics de lliure accés, principalment en l'àrea de les humanitats i ciències socials. Open Library és una de les dues plataformes de la OAPEN Foundation (Open Access Publishing in European Networks). OAPEN és una iniciativa que treballa amb els editors per a crear una col·lecció de llibres de qualitat en accés obert, a més de proveir serveis per als editors, biblioteques i patrocinadors de recerca en aspectes de dipòsit, garantia de qualitat, difusió i preservació digital.

DOAB

DOAB (Directory of Open Access Books) és un servei de descobriment de llibres en accés obert. DOAB convida als editors acadèmics a proveir les metadades dels seus llibres en accés obert per a, així, augmentar les possibilitats de la seva localització i millorar la seva difusió, visibilitat i impacte. Aquest directori dóna accés a més de 15.000 ebooks. DOAB és la segona de les plataformes de la OAPEN Foundation (Open Access Publishing in European Networks).

OPEN Edition Books

OPEN Edition és un portal de recursos electrònics en ciències humanes i socials que posa a la disposició dels investigadors més de 6.600 llibres de 89 editorials acadèmiques, dels quals més de la meitat s'ofereixen en accés obert. Encara que intenta tenir una cobertura internacional, conté una gran quantitat de llibres en llengua francesa. OPEN Edition té com a objectiu construir una biblioteca internacional per a les humanitats digitals, animant a les editorials a desenvolupar l'accés lliure a llarg termini.

Knowledge Unlatched

Knowledge Unlatched (KU) és una iniciativa internacional d'accés obert per a monografies acadèmiques, principalment en l'àrea de les humanitats i ciències socials. Treballen amb les aportacions de més de 500 biblioteques sòcies de KU a tot el món, les quals financen la publicació d'aquests ebooks. Els títols que entren en KU són seleccionats per un equip de 160 experts bibliotecaris. Actualment aquesta iniciativa compta amb més de 1.000 ebooks disponibles.

Data: 
divendres, 1 març 2019