Encabezado

Bismut / Bismuto / BismuthBor / Boro / BoronLiti / Litio / LithiumOxigen / Oxígeno / OxygenTel·luri / Telurio / TelluriumCalci / Calcio / Calcium

Nou servei: verificació de plagi amb el programari iThenticate

El CSIC -a través de la Unitat de Recursos d'Informació Científica per a la Recerca (URICI)- ha contractat un servei de verificació de plagi per al seu personal investigador.

Es tracta del programari de Turnitin,  iThenticate.

iThenticate permet als investigadors comprovar l'originalitat d'un document en qualsevol etapa de la publicació, aplicant algorismes de correspondència de text per a comparar el text complet d'un manuscrit amb gran nombre de treballs publicats i contingut web.

Com a autor, permet assegurar-se d'haver citat prou les seves fonts. Com a revisor, ajuda a detectar problemes de plagi i atribució que podrien danyar la reputació o generar repercussions financeres i legals.

Podrà sol·licitar el seu ús tot el personal de CSIC que aparegui en el directori corporatiu de la Intranet del CSIC com a personal propi (no mixt ni extern), i tenir una relació contractual amb el CSIC en el moment d'enviar l'article.

Per a accedir a aquesta eina és necessari estar registrat amb nom d'usuari i contrasenya i per això s'emplenarà un Formulari de sol·licitud d'accés a iThenticate, després de la qual cosa l'investigador rebrà un correu informant-lo que ha estat donat d'alta en l'aplicació i podrà accedir al seu perfil d'usuari.

Més informació en Servei de verificació de plagi

Data: 
dimarts, 2 febrer 2021