Encabezado

Bismut / Bismuto / BismuthBor / Boro / BoronLiti / Litio / LithiumOxigen / Oxígeno / OxygenTel·luri / Telurio / TelluriumCalci / Calcio / Calcium

 

Open Peer Review Module: Nou Servei per a Investigadors

 

El projecte europeu Open Peer Review Module (OPRM) és un instrument per l'enriquiment dels repositoris institucionals amb serveis de valor afegit per a la comunitat científica mitjançant activitats públiques i transparents de revisió entre iguals.

Característiques:

  • S'inscriu al moviment internacional de ciència oberta
  • Les revisions es publiquen al repositori i revelen la identitat i l'afiliació dels revisors
  • Permet l'avaluació pública de qualsevol tipología de treball a Digital.CSIC
  • Conté un filtre per identificar falses revisions i SPAM
  • Revisions qualitatives i quantitatives amb puntuacions i mètricas de reputació
  • Es fomenta un diàleg obert entre autors i revisors, i entre revisors
  • Crea un sistema innovador de reputacions per a autors i revisors

Els objectes digitals allotjats a Digital.CSIC poden ser avaluats per un nombre il·limitat de evaluadors, permetent no només una avaluación qualitativa en forma de text, sinó també les mesures quantitatives que seran utilitzades per construir la reputació de l'objecte. És important destacar que aquest sistema d'avaluació és obert i transparent. Per obert volem dir que el text complet de les revisions està a disposició dels usuaris juntament amb el treball d'investigació original. Per transparent s'entén que la identitat dels revisors es divulgarà als autors i al públic.

Ja estan disponibles en espanyol les preguntes freqüents sobre el funcionament del Mòdul de Revisions Obertes per a Repositoris (OPRM) i sobre el seu sistema de mètriques de reputació. Les podeu descarregar aquí: https://digital.csic.es/handle/10261/135982.

En aquesta fase pilot, les revisions es realitzen per invitació dels autors amb treballs disponibles en accés obert en DIGITAL.CSIC. Més informació sobre el projecte.

Vols participar-hi? Oficina Tècnica de Digital.CSIC: digital.csic@bib.csic.es

 

Oper Peer Review Module (chart)

Data: 
dijous, 6 octubre 2016