Encabezado

Bismut / Bismuto / BismuthBor / Boro / BoronLiti / Litio / LithiumOxigen / Oxígeno / OxygenTel·luri / Telurio / TelluriumCalci / Calcio / Calcium

En quin moment del procés de publicació cal demanar la subvenció per a la publicació en accés obert del CSIC?

El CSIC, a través de la seva Unitat de Recursos d'Informació Científica per a la Recerca (URICI), té acords amb alguns editors per a secundar (gràcies a descomptes en les APCs) la publicació en accés obert d'articles per autors CSIC.

Aquest programa de suport a la publicació en OA té fons  limitats i ha establert una sèrie de requisits per a garantir, d'una banda, que es fa visible en l'article l'ajuda de la institució en la co-finançat del APC, i d'altra banda, que el repositori Digital.CSIC es beneficia també del programa, gràcies als compromisos que adquireixen els autors respecte a dipositar la seva producció científica  en aquest repositori.

A l'hora de sol·licitar la subvenció existeixen diferències en funció de l'editorial de què es tracti:

Per a BMC, Springer Open, RSC, Copernicus Publications, PLOS ONE i IntechOpen, cal sol·licitar la subvenció abans d'iniciar l'enviament del manuscrit o, en tot cas, abans d'acabar l'enviament. Se sol·licita utilitzant el formulario de la Red de Bibliotecas y Archivos del CSIC.

Per a Frontiers cal sol·licitar la subvenció de manera immediata a l'enviament del manuscrit. Se sol·licita utilitzant el formulario de la Red de Bibliotecas y Archivos del CSIC.

Per a Cambridge University Press, Oxford University Press i Pensoft Publishers de manera simultània a l'enviament del manuscrit. Se sol·licita utilitzant el formulario de la Red de Bibliotecas y Archivos del CSIC.

Per a PeerJ. després de l'acceptació de l'article. Se sol·licita utilitzant el formulario de la Red de Bibliotecas y Archivos del CSIC..

Per a ACS, MDPI, F1000Research i PNAS, “no” cal sol·licitar la subvenció a través del formulari de la Xarxa de Biblioteques i Arxius del CSIC. L'autor haurà d'identificar-se davant l'editor com un membre del CSIC. Això ho farà constar a l'editor, durant l'enviament online del manuscrit: per exemple, amb el domini “@csic.es” del correu electrònic, amb dades de filiació que identifiquin clarament  al CSIC, marcant CSIC en el desplegable d'institucions,… (veure instruccions per a cada cas en aquestes preguntes freqüents).

Data: 
dimarts, 1 setembre 2020