MIT i La Caixa seleccionen un projecte del grup de Biofísica de Lípids i Interfases del IQAC-CSIC.

Olga López Serrano, del grup Biofísica de Lípids i Interfases de l'IQAC, va ser seleccionada, conjuntament amb 11 projectes de recerca més, per la Fundació 'La Caixa' i el Massachussets Institute of Technology(MIT) a la segona convocatòria del MIT-Spain 'La Caixa' Foundation Seed Fund.

A través d’una convocatòria de propostes anual, el MIT-SPAIN ”La Caixa” Foundation SEED FUND proporciona ajuts amb l’objectiu de donar suport a projectes d’investigació desenvolupats conjuntament entre universitats i centres de recerca espanyols i grups de recerca del MIT.

La convocatòria pretén incrementar la col·laboració entre professors, investigadors i estudiants de l’Estat espanyol i del MIT. Totes les universitats i institucions de recerca sense ànim de lucre espanyoles poden participar en la convocatòria, en col·laboració amb un o diversos grups de recerca del MIT.

El projecte premiat, "Advanced Lipid Nanostructures to overcome Blood-Brain-Barrier", del grup liderat per l'Olga López té com a objectiu el disseny de nanoestructures lipídiques  perquè actuïn com a peces de reparació de la barrera hematoencefàlica, membrana que protegeix el cervell. També es dissenyaran nanoestructures que facilitin l'accés de medicaments al cervell. L'objectiu final és aconseguir modificar la permeabilitat d’aquesta barrera per a aconseguir tractar amb eficàcia malalties del sistema nerviós central, com l'Alzheimer.

 ABC - 18.05.2019 - pàgina 43

 

 EcoDiario - noticias 17.05.2019

 

 Entrevista a Catalunya Ràdio - 17.05.2019

 

 

Date: 
dilluns, 3 juny 2019