Exposicions i esdeveniments

 

Exposició
Fernando del Blanco - #CineCienciaCID
11 de novembre de 2019 - 31 de desembre de 2019

En el Passadís del Pont del CID-CSIC se ha situado la exposición #CineCienciaCID, una pequeña selección de carteles de películas, así como el código QR para su visionado online, relacionadas con la ciencia y la investigación.

Podéis participar proponiendo vuestra "película de ciencia" preferida en el panel situado al lado o compartiendo las impresiones tuiteando en el hashtag #CineCienciaCID.

#CineCienciaCID es una iniciativa del equipo de Comunicación del CID, Ana Sotres y Alberto Vílchez, y de Fernando del Blanco Rodríguez, responsable de la Biblioteca CID.

Exposició
Lluís Fajarí Agudo - Formes, textures, natura
16 de setembre de 2019 - 31 d'octubre de 2019

El Gerent del CID, Lluís Fajarí, exposa unes quantes de les seves fotografies al passadís del Pont dins el mateix CID. Aquesta exposició romandrà durant un mes i mig.

Forma, textura, natura, és un recull de fotografies de temàtiques diverses, però que tenen en comú la visió en detall de fragments d'un entorn proper, natural i fins i tot quotidià, que ens podem trobar en qualsevol moment. Fragments de vida trets de context, que adquireixen en sí mateixos una nova dimensió, ja per la pròpia forma, la característica de la matèria o la impressió que ens provoquin, que aporten en si mateixes una nova percepció de bellesa o sensacions, on cada observador pot interpretar i afegir-hi la seva.

 

Exposició
Francisco Martínez Gómez - conTIMEminació
5 de juny de 2019 - fins que s'aturi l'últim rellotge

La instal·lació conté dotze rellotges que marquen l'hora de dotze ciutats de diferents parts del món que presenten problemes de pol·lució ambiental. El projecte proposa una reflexió en torn al volumen de contaminació al que estem sotmesos els ciutadans i esbossa el desenllaç alegòric al que ens abocaria no comprendre la magnitut de aquest risc.

Cadascú dels rellotges continuarà girant mentrestant les seves agulles siguin capaces de superar la resistència creixent i incessant de la substància estranya que les entorpeixen.

Les nostres ciutats podran continuar fent girar les seves agulles? Per quant de temps?

Exposició
Silvia Panarello - There is a light that never goes out
23 de maig de 2019 - 3 de juny de 2019

El 23 de abril es va inaugurar l'exposició de fotografies "There is a light that never goes out" de Silvia Panarello, Predoctoral Researcher a l'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC). Les fotografies són el dia a dia de la seva feina. Així com la química deu ser el dia a dia de la seva vida.

El títol de l'exposició està basat en una cançó. Pel que Silvia proposa que us trobeu lliures d'associar el títol d'altres cançons o una part de la lletra a la foto us ho inspiri. Retuladors i post-its estan disponibles al costat de les fotos. També és possible afegir-hi més d'una cançó a la mateixa foto, sigui quin sigui l'idioma o el gènere musical.

Exposició
Enric Masó - El meu món artístic sobre paper
7 de setembre de 2018 - 7 d'octubre de 2018

Enric Masó ens presenta aquest cop la seva obra més recent amb un nou tema: "El meu món artístic sobre paper".
L'exposició la podem dividir en tres parts, totes elles amb un nexe d'unió: "el paper".

D’aquesta manera podrem fer una passejada virtual per als 7 panells que componen el passadís artístic anomenat "Passadís del Pont".

Avançament Exposició
POST-LLIBRES 2
a partir de setembre de 2018

Avançament del que tindrem a la segona edició de l'exposició Post-Llibres. El col·lectiu 4-Elements torna amb noves obres dins l'embogidora creativitat del moment i arran de l'èxit de la primera edició.

Exposició
Fotografies i càmeres pinhole
20 d'abril de 2018 - 20 de maig de 2018

La Biblioteca del CID-CSIC va acullir la inauguració de l'exposició "Fotografies i càmeres pinhole" el divendres 20 d'abril de 2018 a càrrec de l'autor i company Jesús Joglar (IQAC-CSIC) que va fer una explicació d'aquesta tècnica fotogràfica, ens va mostrar algunes de les seves càmeres pinhole, i seguidament vam poder veure les fotografies obtingudes amb aquesta tècnica que resten exposades al passadís del pont, al costat de la Sala d'Actes.

 

Exposició
conTIMEeminació i Toximan
30 de juny de 2017 - 28 de decembre de 2017

La instal·lació “conTIMEminació” i el montaje “Toximan”, van ser desanvolupades per l'artista Francisco Martínez Gómez (els seus companys del CID el coneixem com a Paco), i es van configurar com a un desanvolupament artístic de vàries de les àrees d'investigació del CID: medi ambient, contaminació de l'aire i de l'aigua, etc. 

Exposició
I Concurs fotogràfic 50è aniversari CID - FotoCeIDe
19 de juny de 2017 - 24 de setembre de 2017

Dins la programació del 50è aniversari del CID, es va convocar el concurs de fotografia científica FotoCeIDe que pretenia, a través de la fotografia, mostrar una visió artística i estètica de l’activitat científica quotidiana del conjunt de les persones que integren els instituts i serveis del centre i la divulgació del treball que es realitza. I fruit d'aquest concurs va esdevenir l'exposició i més endevant l'ús de les fotogràfies en diferents àmbits.

Exposició
PRE-LLIBRES
3 d'abril de 2017 - 30 de setembre de 2017

Les peces de “Pre-Llibres” constitueixen el revers discursiu de “Post-Llibres, Neo-Llibres, No Llibres” i profunditzen en la reflexió que els artistes realitzen en torn a la comunicació enmarcant-la, a més, en la seva trascendència espiritual, en la necessitat ancestral de l'esser humà de trascendir i de cecar explicació al món a través de la seva interacció amb la divinitat i de la configuració de mites, de llegendes i de cosmogonies. 

Exposició
POST-LLIBRES, NEOLLIBRES, NO LLIBRES:
Un viatge de reinterpretació

9 de febrer de 2017 - 30 de setembre de 2017

El qüestionament que realitzen els artistes aborda com es relaciona l'objecte i el concepte “llibre” amb d'altres objectes, amb altres simbologies, i juga amb la seva desubicació i recol·locació dins entorns discursius autorreferencials (a les pròpies prestatgeries) on és possible “llegir i rellegir l'objecte” per a desmotllar-lo i establir un marc de reflexió sobre el present, el passat i el futur de les biblioteques científiques.

Exposició
El grabado en la ciencia hispánica
1 de març de 2016 - 31 de maig de 2016

Una mostra basada en les làmines de l'obra de José María López Piñero, editada i publicada pel CSIC, en la que es van poder contemplar alguns dels treballs més representatius que han il·lustrat el progrés de la ciència del món hispànic des del segle XV fins hores d'ara.