El CID dóna suport al "Dia internacional de la dona i la nena a la ciència"

Actualment, les dones i nenes troben barreres de molts tipus, de vegades molt subtils, que dificulten la seva presència a la ciència. Aquesta desigualtat és patent en l'elecció dels estudis per part de les nenes i es va aguditzant en avançar en les carreres científiques i tecnològiques. Amb l'objectiu d'aconseguir l'accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les nenes, la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les nenes, el 15 de desembre de 2015 la Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer de cada any com el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència.

La Comisión Asesora de la Presidenta del CSIC "Mujeres y Ciencia" ha proposat a tots els Instituts, Centres i Unitats del CSIC, tal com es va sol·licitar l'any passat, que realitzin una fotografia amb totes les dones dels seus respectius centres, i que aquesta sigui la imatge de benvinguda a la pàgina web de cada Institut durant els dies 8 al 15 de febrer de 2019, ambdós inclosos.

L'objectiu és donar visibilitat al nostre organisme amb el seu suport a la participació de les dones i les nenes a la ciència.

Web del "Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència"

 

Declaració de l'Organització de les Nacions Unides:

"Les Nacions Unides convida a tots els estats membres, totes les organitzacions i els òrgans del sistema de les Nacions Unides i altres organitzacions internacionals i regionals, el sector privat i el món acadèmic, així com a la societat civil, incloses les organitzacions no governamentals i els particulars, al fet que celebrin el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència de manera apropiada, en particular a través d'activitats d'educació i sensibilització pública per tal de promoure la participació plena i en condicions d'igualtat de les dones i les nenes en l'educació, la capacitació, l'ocupació i els processos d'adopció de decisions en la ciència, eliminar tota forma de discriminació contra la dona, fins i tot en les esferes de l'educació i l'ocupació, i sortejar les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals al respecte mitjançant, entre altres coses, la promoció de l'establiment de polítiques i plans d'estudi en el camp de la ciència, inclosos programes escolars, segons correspongui, per fomentar una major participació de les dones i les nenes, promoure les perspectives de carrera de les dones en la ciència i reconèixer els èxits de les dones en la ciència. "

En una època en què la major part dels reptes que se'ns presenten (crisi energètica, crisi mediambiental, crisi alimentària, reptes en medicina i en qualitat de vida...) depenen de la Ciència i la Tecnologia, no ens podem permetre prescindir del talent de la meitat de la població.

 

«En aquest Dia Internacional, instar a que s'assumeixi el compromís de posar fi als prejudicis, al fet que s'inverteixi més en educació en CTEM per a totes les dones i les nenes ja que se'ls ofereixin oportunitats de millorar les seves perspectives de carrera i el seu desenvolupament professional a més llarg termini, perquè totes les persones puguin beneficiar-se de les seves innovadores contribucions en el futur ». - Secretari General, António Guterres

 

Mosaic creat pel Comitè de Comunicació amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

 

Date: 
divendres, 8 febrer 2019